MOUKARI

Updated: Mar 19, 2018

"Moukari", "Leka", "Nuija", englannin kieliseltä nimeltään "Mace" on omasta mielestäni ehkä hauskimpia harjoitusvälineitä joka on samalla erittäin tehokas harjoitus. Teoriassa mikä tahansa varsi jonka päässä on paino käy harjoitusvälineeksi. Rautakaupasta ostettu leka on aivan pätevä ainakin aloitellessa, kun paino ei muutenkaan saa olla liian painava. Harjoitus rutiini on helppo, mutta vakava varoituksen sana on heti sanottava nivelterveydestä.

Liian painava leka aiheuttaa helposti vammoihin päätyviä nivelrasituksia tai traumoja. Aloita siis AINA kevyesti. Totuta nivelesi rasitukseen. Jos nivelesi tottuvat pöyrittelyyn ja homma tuntuu mukavalta on aika lisätä painoa ja vauhtia. Verkko on täynnä eri valmistajien jumppa moukareita mutta henkilökohtaisesta pidän kuvan mukaista levytankoa, jonka toisen pään leikkaisin pois, hyvänä vaihtoehtona jos vanhoja tankoja sattuu saamaan käsiinsä. Pituus on hyvä ja se että painoa voi vaihtaa isommaksi ja tarvittaessa välillä pienemmäksi säästää rahaa huomattavia summia.


Alla olevassa videossa Mr. Maceman näyttää joitakin Moukarin perusliikkeitä. Youtube on pullollaan erilaisia opasvideoita kun hakee sanalla "mace training".

0 views
  • White Facebook Icon
Tietoja minusta

Santeri Humina. Koulutettu hieroja, kiertävä kuppari, perinteisten lääketieteiden opiskelija, buddhalainen joogi, animistisen maailmankuvan kannattaja, suomalaisen sekä pohjoismaisten perinnehoitojen, perinteiden ja mytologian tutkiskelija.

 

LUE LISÄÄ

Liity sähköpostilistalle!

© 2018 by A L K E I S V O I M A